Hjälp!?

När jag även sitter här och har försökt fixa till ett problem jag har. Så tänkte jag om någon ängel kanske vet varför mina bilder blir gula när jag öppnar upp de i photoshop? Bilden ser helt normal ut när jag öppnar upp den i RAW men sen händer detta i Photoshop. Jag är liksom alltid tvungen att gå in och ändra Viwe>Proof Setup osv,osv. Man kan säga att den vita färgen i PS inte är riktigt vit längre, eller hur man ska förklara det? haha. Tror att jag har kommit åt något, men jag vet även att jag har haft en väldigt massa problem med program i datorn ända sedan jag installerade Windows 10.
 
Men du som har någon idé på vad det kan vara, släng gärna in en komentar!
Pussar
En liten fråga | Hjälp, Photoshop, ps, vitt blir gult | | Kommentera

Höstlov och några gamla bilder.

Hej, här är jag igen! Ett höstlov har precis nästan passerat och jag har jobbat, druckigt kaffe träffat vänner. Snart vill jag klä ut mig och låta en halloweenkväll ta över med musik, skräck, snygg utklädning, go vänner. På lördag händer det iallafall och jag ska inte gå all in med kläder eller smink men jag ska ha kul.
 
Ni undrar väl säkert också varför jag sitter uppe och bloggar vid denna tiden. Men jag var ju bara tvungen att få göra det jag brukat göra. Ni vet sena kvällar framför datorn, tumblr och aa det är ju ändå mitt sista höstlov så jag måste passa på. Jag kan inte alltid sova bort nätterna.
Fotografi | | Kommentera

Glöm inte av att leva: Njut av nuet.

Ständigt mobilen i handen i väntan på sms, onödiga samtal och nya uppdateringar i mitt instagramflöde. Stess i hela kroppen. Huvudet värker av alla notiser och det ständiga mobilplingandet. Då jag glömmer bort mig själv. Det finns ingen tid över till mina tankar som flyger fram och tillbaka framför min ögonvita. 
 
Om jag bara fick ligga med en bok, läsa fina rader om livet, om kärlek. Eller få kolla upp i den klara himlen och försvinna bort bland de sockervadds liknande molnen.
Vad är livet och vad är nuet undrar jag ibland, eller egentligen varje dag?
Är livet kanske att ta med en fin vän på fiket. Dricka kaffe och sitta och redigera min bild som jag lyckades bra med. För att sedan klicka upp bilden på bloggen? Eller är det att sitta på fiket med sin vän och faktisk lägga fokus på just den personen. 
 
Jag vill hellre se en exta gång på min kompis som jag delar en kaffe med. Jag vill hellre lyssna på våra ord och våran konversation en oavbruten stund. Som om tiden just stannat upp, bara mellan oss. För mobilen som plingar i min ficka är oviktig. Lika oviktig som om min lilla engelskaläxa som skulle varit inlämnad dagen efter. Som jag inte orkat ta tag i, eftersom att den inte är viktig. Inte lika viktig som personen jag bryr mig om.
Tänk dig en morgon i tystnad. Tänk dig en morgon med ljud från grannarna, barnen som leker på trädgården eller regnet som duggar mot ditt fönster. Tänk dig en frukost då du kan konsentrera dig på maten, matens alla former och färger. Och smaken av din frukostmacka med parika och ost. 
Nuet är mer än att bara ligga med mobilskärmen framför dig. Det betyder mer än timmarna framör facebook. Nuet är en känsla av ro, frihet och lycka. 
 
Dagar går och ibland är det bara så tyst. Jag känner ensamhet. Rastlösheten i mig vill explodera. Mobilen ligger bara några få centimeter från mig i sängen där jag ligger. Jag väntar på plinget, jag väntar på ett: vgd? eller en like. 
Jag väntar på något som egentligen inte finns. Jag menar det är bara en blå liten pratbubbla med lite text. Jag har så mycket mer.
 
/ Ellen
 
ps: glöm inte av er själva, glöm inte av dom ni älskar. 
 
Fint | | 5 kommentarer
Upp